Sajam grafike u Beogradu 2017

Sajam grafike u Beogradu 2017

Od 27.09. – 30.09.2017 održan je 39. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA. Sa sloganom „Više boje“ GRAFIMA je bez premca, u ovom dijelu Evrope, centar okupljanja svih stručnjaka čija se djelatnost dovodi u vezu sa grafičkom proizvodnjom u najširem smislu i istinsko referentno mjesto za predstavljanje stranih proizvoda i izlagača u regionu. Na sajmu se kao izlagači, prezenteri, davaoci usluga ili u drugom svojstvu pojavljuju štamparije, proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, dizajn studija, uvoznici repropromaterijala, papira, polovnih mašina…

Na sajmu, pored naše firme, izlagale su i mnoge vodeće firme u svijetu iz oblasti štampe kao što su Epson, Roland i Ricoh, a mi smo posjetiocima sajma predstavili brendove koje zastupamo: Trodat, Trotec, Securit, Coloris i Triline u najboljem svjetlu, jer upravo je GRAFIMA mjesto gdje se ostvaruju novi kontakti, jačaju poznanstva i gdje su ljudi došli spremni da saslušaju šta imate da kažete. Pored toga smo našim kolegama iz štamparije i proizvodnje omogućili da i oni posjete sajam i da se upoznaju sa najnovijim dostignućima iz oblasti grafičke industrije, jer u ovom poslu možete biti dobri samo ako ste dobro informisani i pratite svjetske trendove.

Zaključak je da je sajam bio više nego uspješan, ostvarile su se i određene prodaje i čvrsto vjerujemo da ćemo sa ovom tradicijom izlaganja od preko 10 godina i dalje nastaviti.